Αν δεν πρόλαβες να δοκιμάσεις τα μπακαλιαράκια του Ρήγα, έχασες την ευκαιρία να καταλάβεις τι σημαίνει τηγανιτός μπακαλιάρος!
Χωρίς εκείνη τη λαδίλα που βγάζουν τα τηγανιτά άλλων επίδοξων μιμητών, με τόσο όσο κουρκούτι που κάλυπτε το κάτασπρο ψάρι, και ξαρμυρισμένος ιδανικά, ώστε να μην είναι λύσσα αλλά ούτε και άνοστος.
Η συνταγή ήταν της συχωρεμένης της πεθεράς του, που την έφερε από τις
Χωρίς μεγάλο μενού, ντοματοσαλάτα, φέτα, σπιτικές τηγανιτές πατάτες, σκορδαλιά και φυσικά ο φημισμένος μπακαλιάρος αποτελούσαν τον κατάλογο.
Στο υπόγειο τα μεγάλα βαρέλια φιλοξενούσαν το περίφημο κρασί που ήταν γνωστό πέρα από τα σύνορα του Κορυδαλλού, σε όλη την Αττική. Μυρωδάτη ρετσίνα που γινόταν από εκλεκτό μούστο και ωρίμαζε στα τεράστια βαρέλια, μέσα σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας.
Ο χώρος ζεστός και ανθρώπινος, με τις φωτογραφίες στους τοίχους αγωνιστών του 21, αλλά και από δόξες της Προοδευτικής. Σε κάποιο σημείο και ο δεκάλογος του πότη: «Το πρώτο φέρνει τη χαρά, το δεύτερο ευτυχία» κ.ο.κ
Σε περίοπτη θέση υπήρχε και η φωτογραφία ενός παλιού δημοφιλούς αθλητή του Ολυμπιακού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, του Παντελή Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή το 1980 σε αυτοκινητικό δυστύχημα.
Η ταβέρνα ξεκίνησε το 1966, προσφέροντας τη χαρά στη μητέρα του Άννα, η επιμονή της οποίας τον κράτησε στη ζωή.
Πρόκειται για μια ιστορία συγκλονιστική. Ναυτικός, τότε, ο Δημήτριος Ρήγας, ανήκε στην εταιρεία Τυπάλδου. Εργαζόταν στο κρουαζιερόπλοιο «Ηλέκτρα», το οποίο στις 2 Δεκεμβρίου 1966 σταμάτησε για επισκευή. Από την εταιρεία τον κάλεσαν να συνεχίσει στο φέρι μπόουτ «Ηράκλειον». Την επομένη της γιορτής του Αγίου Νικολάου ετοιμάστηκε να φύγει για δουλειά. Η μητέρα του όμως επέμενε και τον γύρισε πίσω με τα πράγματά του. Έτσι σώθηκε. Γιατί στις 8 Δεκεμβρίου το «Ηράκλειον» βούλιαξε στη Φαλκονέρα με εκατοντάδες θύματα. Ήταν το ναυάγιο που είχε συγκλονίσει όλον τον κόσμο.
Στα τραπέζια του φιλοξενήθηκαν διάσημοι από όλους τους χώρους. Πολιτικοί, αθλητές και εκατοντάδες λάτρες του καλού φαγητού και της κεχριμπαρένιας ρετσίνας.
Δυστυχώς η ταβέρνα έκλεισε με τη συνταξιοδότηση του Ρήγα, καθώς τα παιδιά του είχαν ακολουθήσει τους δικούς τους δρόμους.
Να είσαι καλά Μπάρμπα Μήτσο και να τα χιλιάσεις σου ευχόμαστε!