korydalloscity
Closeup,on,pills,pack,in,hand,of,ill,young,woman
ΥΓΕΙΑ

Ρινική υγιεινή: Γιατί και πώς πρέπει να φροντίζετε τη… μύτη σας

Κοινοποίηση

Όλοι οι λόγοι που είναι σημαντικό να καθαρίζουμε την μύτη μας καθημερινά αλλά και οι καλύτεροι τρόποι για να τα καταφέρετε.Από πολύ μικροί μαθαίνουμε τη σημασία της στοματικής υγιεινής. Όσο κρίσιμη είναι η υγεία των δοντιών για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συνολικά, το ίδιο ισχύει και για την υγεία της μύτης.

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο τείνουμε να την παραμελούμε, εάν δεν την αγνοούμε εντελώς.Γιατί είναι τόσο σημαντική η ρινική υγιεινή;Η μύτη σας είναι απαραίτητη για τη ρύθμιση του αέρα που αναπνέετε εκτός από την υγρασία και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του αέρα που εισπνέετε.

Διευκολύνει τη βέλτιστη πρόσληψη οξυγόνου και την εκκένωση διοξειδίου του άνθρακα.

Δεδομένου ότι η ρινική υγιεινή περιλαμβάνει τη διατήρηση των ρινικών οδών σας καθαρών και ενυδατωμένων, στην πραγματικότητα ενισχύει όλες τις λειτουργίες της μύτης σας και μειώνει τις πιθανότητες συμφόρησης, που μπορεί να διαταράξει την αναπνοή σας, προκαλώντας περιττούς και αχρείαστους ερεθισμούς.

Πώς θα την διατηρήσουμε στα καλύτερά της

Το ρινικό πλύσιμο με αλμυρό νερό ή φυσιολογικό ορό είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους για να καταφέρετε να διατηρήσετε τις ρινικές οδούς καθαρές και ενυδατωμένες.

Το διάλυμα φυσιολογικού ορού είναι αποτελεσματικό για να καθαρίσει τη βλέννα, τις κρούστες, τα μικρόβια και άλλους ρύπους από τη μύτη σας.PopularΓιατί βρίσκουμε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μας σηκωμένους;

Γιατί βρίσκουμε τους υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μας σηκωμένους;

Χάιντι Κλουμ: Ποζάρει ξανά ημίγυμνη και οι αναλογίες της εντυπωσιάζουνPINKΧάιντι Κλουμ: Ποζάρει ξανά ημίγυμνη και οι αναλογίες της εντυπωσιάζουνΚάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε την μύτη;Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται κάθε πότε θα πρέπει να καθαρίζουν την μύτη τους, εάν χρειάζεται να το κάνουμε καθημερινά ή εάν πρέπει να το κάνουμε με διαλείμματα ενδιάμεσα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να το κάνετε μία φορά το πρωί και ξανά το βράδυ. Ένα ρινικό πλύσιμο πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας θα καθαρίσει όλους τους ρύπους που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Από την άλλη πλευρά, ένα ρινικό πλύσιμο πριν τον ύπνο θα καθαρίσει τη ρινική κοιλότητα, βελτιώνοντας κατά συνέπεια την αναπνοή σας και προάγοντας έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο.Εάν βγαίνετε συχνά έξω, βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε τη μύτη σας σωστά, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες κρυολογήματος και άλλων ρινικών αλλεργιών, ειδικά αυτήν την περίοδο που έχουν αυξηθεί εκθετικά.

Τι θα συμβεί εάν την παραμελούμε;Δεδομένου ότι τα ρουθούνια σας εκτίθενται στον αέρα του περιβάλλοντος, μπορούν να γίνουν περιοχές συσσώρευσης σκόνης, ρύπανσης, βακτηρίων, ιών και μυκήτων.

Η παρουσία τέτοιων ξένων παραγόντων μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ήπια έως και πιο σοβαρά προβλήματα, όπως αλλεργίες, λοιμώξεις και ασθένειες. Μην ξεχνάτε ότι η μύτη σας λειτουργεί ως η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε αυτούς τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια καθαρή ρινική δίοδος όχι μόνο θωρακίζει τον οργανισμό σας και προστατεύει την υγεία σας από πολλαπλούς κινδύνους αλλά σας βοηθά να κοιμηθείτε και καλύτερα, γεγονός που από μόνο του ενισχύει παραπάνω το ανοσοποιητικό σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ευχαριστήρια ανάρτηση του αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μελά με αφορμή την αιμοδοσία στον Δήμο Κορυδαλλού

Μωβ μέδουσες: Εμφανίστηκαν στις ελληνικές παραλίες – Τι κάνουμε αν μας τσιμπήσουν

Γ. Μελάς: Εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης μέσα από τρεις δράσεις που ξεκινούν την Τετάρτη στο Δήμο Κορυδαλλού

Ανυπότακτος Κορυδαλλός: Το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ» εκπέμπει SOS

Κριμαία: Ο Πούτιν κουτσαίνει – Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του

Ν. Χουρσαλάς: Επίσκεψη & δωρεάν εξέταση στις κρατούμενες του σωφρονιστικού καταστήματος από εξιδεικευμένους ιατρούς