korydalloscity
Screenshot 1 2 960x640
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣΝΕΑ

Προτεραιότητα η βελτίωση της καθημερινότητας για τον Δήμαρχο Κορυδαλλού

Κοινοποίηση

Συνέντευξη στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.

Μετά από δεκαετίες αναμονής φαίνεται πως το ζήτημα της απομάκρυνσης των φυλακών Κορυδαλλού  παίρνει σάρκα και οστά, με τον δήμαρχο της πόλης, Νίκο Χουρσαλά, να κάνει λόγο για ένα σαφές πλάνο οριστικής μετεγκατάστασης.

Σε ποιους τομείς εστιάζετε στη νέα δημοτική θητεία;

Προτεραιότητα μας είναι σταθερά η βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους συμπολίτες μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε συνεχώς πολιτικές για μια σειρά από ζητήματα προκειμένου να έχουμε μια καθαρή, πράσινη, προσβάσιμη για τους κατοίκους και ταυτόχρονα φιλόξενη πόλη για τον επισκέπτη και τον επαγγελματία.

Σε αυτό το πλαίσιο, υιοθετήσαμε μια νέα φιλοσοφία δομημένη στο τρίπτυχο: καταγραφή των αναγκών, ιεράρχηση προτεραιοτήτων, ρεαλιστικό σχέδιο. Η πρώτη φάση όπως ήταν λογικό περιέλαβε τομείς της καθημερινότητας με στοχευμένες παρεμβάσεις που οδήγησαν σε μετρήσιμα αποτελέσματα.

Παράλληλα διεκδικήσαμε κι εξασφαλίσαμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο που είχε ποτέ η πόλη μας συνολικού ύψους 55 εκ. ευρώ. Ήδη υλοποιούμε το μεγαλύτερο τμήμα του προγράμματος με έργα οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεις, εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων Led, ένα νέο σχολείο αλλά και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση όλων των σχολικών μονάδων, αναπλάσεις σε κάθε γειτονιά, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που τις χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά.

Πού βρίσκεται το ζωτικής σημασίας για την πόλη θέμα της μετεγκατάστασης των φυλακών;

Η απομάκρυνση των Φυλακών Κορυδαλλού είναι να διαχρονικό αίτημα της περιοχής για το οποίο μπορούμε πια να αισιοδοξούμε ότι δρομολογείται.

Μετά από δεκαετίες όπου οι κάτοικοι της περιοχής κουράστηκαν να ακούν αόριστες υποσχέσεις, είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα σαφές πλάνο οριστικής μετεγκατάστασης. Χωρίς πολλά λόγια αλλά με συντονισμένη δουλειά αναδείξαμε το πρόβλημα του Κορυδαλλού ως μια δυναμικού χαρακτήρα ανάπτυξη για την ευρύτερη περιοχή της Δ. Αττικής με συγκεκριμένα αποτελέσματα: Προσδιορίστηκε έκταση που θα φιλοξενήσει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα εντός Αττικής αλλά εκτός οικιστικής ζώνης, ολοκληρώθηκε η περιβαλλοντική μελέτη, ολοκληρώνεται έως τέλος του έτους η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη ανάδοχου ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι χωρίς λόγια κι υποσχέσεις αλλά με επιμονή και ρεαλισμό καταφέραμε να βάλουμε στέρεες βάσεις στο ζήτημα των Φυλακών και φυσικά δεν θα σταματήσουμε μέχρι την οριστική απομάκρυνσή τους από τα γεωγραφικά όρια της πόλης μας.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του δήμου έχει φέρει απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη;

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος μας πρόσφατα αναδείχθηκε ως η 1η πόλη στις ψηφιακές υπηρεσίες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας συντονισμένης δουλειάς μεταξύ των υπηρεσιών με έναν διπλό στόχο: Όλες οι υπηρεσίες να είναι διαθέσιμες ψηφιακά κι όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες.

Οι λόγοι είναι σαφείς αφού πέρα από τη μείωση της γραφειοκρατίας, τα εργαλεία της τεχνολογίας παράγουν πολλαπλά οφέλη: Άμεση ανταπόκριση, διαφάνεια, έλεγχος της αποτελεσματικότητας, καλλιεργώντας σταδιακά και στοχευμένα μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Δήμου και πολίτη.

Παράλληλα, στον Κορυδαλλό ιδρύθηκε και λειτουργεί το 1ο Ψηφιακό σχολείο προκειμένου να παρέχονται δωρεάν μαθήματα σε συμπολίτες μας που δεν έχουν εξοικείωση με τα σύγχρονα μέσα. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η έννοια της δημοκρατίας ενώ παράλληλα αρκετοί συμπολίτες μας παρακολουθώντας μαθήματα πληροφορικής, αποκτούν τις απαραίτητες δεξιότητες που αποτελούν εφόδια που τους βοηθούν στην ανεύρεση εργασίας αλλά και στο σύνολο της κοινωνικής τους ζωής.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού

πηγή dikaiosinisimera.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς κατάστημα στον Κορυδαλλό

Η ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κορυδαλλού κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Την Τετάρτη , η μεγάλη Γιορτή της Νίκης του Κορυδαλλού  και του Στεφ. Χρήστου

Η πρώτη παρέλαση της ζωής τους!

Συντάξεις – Επιδόματα: Ποιοι πάνε σήμερα ταμείο και θα δουν αυξήσεις στην τσέπη τους – 6 κατηγορίες

Γ. Μελάς: Εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης μέσα από τρεις δράσεις που ξεκινούν την Τετάρτη στο Δήμο Κορυδαλλού