korydalloscity
B9468cb79ee8ec2cd1fd2d1e12c9a584
ΔΙΕΘΝΗΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Παλαιστίνιοι Υψώνουν τη Σημαία τους στον ΠΟΥ: Μια Ιστορική Ψηφοφορία για την Αναγνώριση τους

Κοινοποίηση

Η Παλαιστινιακή Αντιπροσωπεία Ενισχύει τη Παρουσία της στον ΠΟΥ

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία κέρδισε το δικαίωμα να υψώσει τη σημαία της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), μια εξέλιξη που προήλθε από μια σημαντική ψηφοφορία, στην οποία ο εκπρόσωπός της ανέφερε ότι ελπίζει ότι αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αναγνώριση μέσα στα Ηνωμένα Έθνη και πέρα από αυτά.

Η πρόταση, που υποβλήθηκε από χώρες όπως η Κίνα, το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία, ψηφίστηκε στην ετήσια συνέλευση του Οργανισμού στη Γενεύη, με 95 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά (Ισραήλ, Ουγγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Γερμανία) και 27 αποχές. Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για την Παλαιστινιακή πλευρά, ειδικά έπειτα από την πρόσφατη αίτηση τους για ένταξη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το προηγούμενο έτος. Αξιοσημείωτο είναι ότι η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα στον απόηχο αναφορών από την Γαλλία σχετικά με πιθανή αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Η αντιπρόσωπος του Λιβάνου, Ράνα ελ Χούρι, σε δήλωσή της ανέφερε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προσφέρει μια «μικρή αχτίδα ελπίδας για τον γενναίο παλαιστινιακό λαό», του οποίου τα δεινά έχουν φθάσει σε επίπεδα δυσβάστακτα. Αυτή η τοποθέτηση αναδεικνύει την ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η περιοχή, ειδικά στο πλαίσιο του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Ισραήλ αντέτεινε επιχειρήματα κατά του ψηφίσματος και ζήτησε να διεξαχθεί ψηφοφορία, ενώ ο κύριος σύμμαχός του, οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τον ΠΟΥ, δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν 150 χώρες έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους, πολλές μεγάλες δυτικές χώρες και άλλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία, δεν έχουν λάβει ανάλογες αποφάσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, η Γαλλία και η Ιαπωνία υπερψήφισαν την πρόταση, ενώ η Βρετανία απείχε.

Ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη, Ιμπραήμ Χραϊσί, δήλωσε στο Reuters ότι αυτή η εξέλιξη είναι «συμβολική και μεμονωμένη ενέργεια, αλλά και μια ένδειξη ότι αποτελούμε τμήμα μιας διεθνούς κοινότητας που προνοεί για τις υγειονομικές ανάγκες». Υπογράμμισε μάλιστα την ελπίδα του να αποκτήσουν σύντομα καθεστώς πλήρους μέλους στον ΠΟΥ και σε όλα τα φόρα των Ηνωμένων Εθνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γάζα: Είκοσι θάνατοι από τις τελευταίες αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ

user 3

Επίθεση με Ρωσικά Δ drones στην Κροπιβνίτσκι: 10 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 4 παιδιών

user 3

Αμερικανική αποστολή στη Γροιλανδία με τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς

user 3

Ρωσία και Πούτιν: Αρνούνται καθυστερήσεις στις ειρηνευτικές συνομιλίες με μήνυμα νίκης από το Κουρσκ

user 3

Ο Ερντογάν μπλοκάρει το Instagram: Κατηγορεί την πλατφόρμα για λογοκρισία

100 χρόνια Μίμης Πλέσσας – Εορταστικό Αφιέρωμα