korydalloscity
Photo Paidikes Xares 2
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Κατασκευάζονται παιδικές χαρές ΑμεΑ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Κοινοποίηση

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή, σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και τριών αγνώστων δραστών, οι οποίοι την 15-7-2023 σε περιοχή της Ζαχάρως, διέπραξαν συνολικά τέσσερις κλοπές (δυο τετελεσμένες – δυο απόπειρες) σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.670) ευρώ, δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κοσμήματα και αντικείμενα, αξίας (2.805) ευρώ, καθώς και διάφορα έγγραφα.Επισημαίνεται ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως μέσο διάπραξης των κλοπών αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Η καλή είδηση της ημέρας αφορά την κατασκευή πέντε παιδικών χαρών για παιδιά με αναπηρία στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Πειραιά (Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννου Ρέντη και Περάματος) με χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τους 5 δημάρχους.

Παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι στο να διαμορφώνουμε όλες τις προϋποθέσεις ισότιμης προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς. Αυτό το πολύ σημαντικό έργο σηματοδοτεί την ισχυρή μας βούληση να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ΑΜΕΑ και κυρίως των παιδιών”, είπε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη σημασία του διαδημοτικού έργου για την ισότιμη συμμετοχή με κινητικές και άλλες αναπηρίες στην ψυχαγωγία.“Συνεχίζουμε να κάνουμε τις δεσμεύσεις μας πράξη. Είναι πρώτη φορά που θα υλοποιηθεί τέτοιο έργο στην Ελλάδα και δίνουμε το παράδειγμα να γίνουν χώροι για τους συνανθρώπους μας που έχουν αναπηρίες, χώροι που τους σέβονται, που δεν είναι απομονωμένοι και που ανταποκρίνονται πλήρως στην εποχή που ζούμε, σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου.

Η επιλογή του εξοπλισμού των παιδικών χαρών σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας) έγινε με τρόπο που να διασφαλίζει :να είναι προσβάσιμος, πολύ-λειτουργικός, να επιτρέπει το παιχνίδι σε όλες τις πλευρές, να διαθέτει στοιχεία που προσφέρουν ποικίλες ευκαιρίες για παιχνίδι και που εξυπηρετούν τα παιδιά με ειδικές ανάγκεςνα προσφέρει ευκαιρίες παιχνιδιού σε τρία επίπεδα: δραστηριότητες προσβάσιμες από το επίπεδο του εδάφους, δραστηριότητες σε ανυψωμένα επίπεδα και δραστηριότητες σε πολλαπλά επίπεδανα εξασφαλίζει την ψυχαγωγία και δραστηριότητα παιδιών διαφορετικών ηλικιακών κατηγοριών και να είναι σχεδιασμένος με βάση τις εργομετρικές, πνευματικές και ψυχαγωγικές ανάγκες και τις κινητικές, κοινωνικές, γλωσσικές, μαθησιακές δεξιότητες της ηλικιακής ομάδας στην οποία απευθύνεταινα επηρεάζει θετικά βασικές δραστηριότητες παιχνιδιού και να προάγει την εξελικτική διαδικασία του χρήστη/παιδιούνα διεγείρει με τον παρακινητικό του χαρακτήρα, τη συμμετοχή, την κινητικότητα, τον πειραματισμό και να προάγει τόσο τη νοητική όσο και τη δημιουργική διαμόρφωση συμπεριφοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΛΜΕ: Στηρίζει την κινητοποίηση γονιών – μαθητών του 3ου γυμνασίου Κορυδαλλού

Γ. Δημόπουλος: Ο Κορυδαλλός Μπροστά

Μ. Χρυσοχοΐδης: Διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση, εκπαίδευση του σώματος – Ξεκινάμε και πάλι

Σχολή Γονέων

Κορυδαλλός: Κινδύνευσαν μητέρες και παιδιά από πυροβολισμούς – Στο νοσοκομείο τρία αγοράκια

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ