korydalloscity
74
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές 2023: Πόσα χρήματα παίρνουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Κοινοποίηση

Εκλογές 2023: Καθορίστηκαν με ΚΥΑ τα ποσά που θα λάβουν 16.500 υπάλληλοι του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθώς και αστυνομικοί

«Κλείδωσαν» με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη τα ποσά που θα λάβουν δικαστικοί αντιπρόσωποι των εφορευτικών επιτροπών που θα απασχοληθούν στις εκλογές 2023.

Υπενθυμίζεται ότι χθες καθορίστηκαν με ΚΥΑ τα ποσά που θα λάβουν 16.500 υπάλληλοι (πολιτικό και ένστολο προσωπικό) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και αστυνομικοί.

Σε ό,τι αφορά τα οδοιπορικά και τις αποζημιώσεις που θα λάβουν έφοροι αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής -που θα μεταβούν, όπως και οι πολίτες, με ανοιχτά διόδια στον τόπο όπου θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους- και τους γραμματείς εκδόθηκε η ΚΥΑ 39027/2023.

Στο πρώτο σκέλος της ΚΥΑ ορίζονται οι δικαιούχοι της αποζημίωσης των εκλογών:

Στους διοριζόμενους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, αντιπροσώπoυς της δικαστικής αρχής, και αναπληρωτές αυτών, γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας, για τη διενέργεια των Βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, καταβάλλεται αποζημίωση και οδοιπορικά έξοδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο επόμενο άρθρο.

Για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής κ.λπ., λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες:

α) Για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και

β) Για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Επισημαίνεται ότι τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων κ.λπ., δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Τι ποσά θα λάβουν δικαστικοί αντιπρόσωποι και γραμματείς

Στο άρθρο 2 της ΚΥΑ περιγράφονται τα ποσά:

Στους δικαιούχους αποζημίωσης του προηγούμενου άρθρου καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση, ως εξής:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν σαράντα ευρώ (140,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό εκατόν είκοσι ευρώ (120,00 €) για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Για τις ημέρες απασχόλησης και αποζημίωσης τονίζονται τα εξής στην ΚΥΑ:

Α. ΕΦΟΡΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

  • Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής καθορίζονται επτά (7) ημέρες απασχόλησης.
  • Στους αναπληρωτές Εφόρους καθορίζονται έξι (6) ημέρες απασχόλησης.

Β. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

β1. Για τους τακτικούς αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής καθορίζονται ημέρες αποζημίωσης ως εξής:

  1. Εννέα (9) ημέρες απασχόλησης:
  • Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους σε προορισμούς με συγκοινωνιακές δυσχέρειες, ήτοι στα νησιωτικά συμπλέγματα των Νομών Δωδεκανήσου (εκτός των νησιών Ρόδος και Κως) και Κυκλάδων (εκτός των νησιών Σύρου και Νάξου), καθώς και στα νησιά Ικαρία του Νομού Σάμου, Κύθηρα και Αντικύθηρα του Νομού Αττικής, Γαύδος του Νομού Χανίων, Σαμοθράκη του Νομού Έβρου, Θάσος του Νο- μού Καβάλας, Ψαρά και Οινούσσες του Νομού Χίου, Λήμνος και Άγιος Ευστράτιος του Νομού Λέσβου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων (Αλόννησος, Σκιάθος, Σκόπελος, Σκύρος) και των άγονων γραμμών του Ιονίου Πελάγους.
  1. Οκτώ (8) ημέρες απασχόλησης:
  • Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους εκτός του νομού που υπηρετούν.
  • Στους αντιπρόσωπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους στις εκλογικές περιφέρειες Α’, Β1’ Βορείου Τομέα, Β2’ Δυτικού Τομέα και Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Α’ Ανατολικής Αττικής και Β’ Δυτικής Ατ- τικής, Α’ και Β’ Πειραιώς, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης.

iii. Επτά (7) ημέρες απασχόλησης:

  • Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής που ασκούν τα καθήκοντά τους εντός του νομού που υπηρετούν.
  • Οι δικαιούχοι αποζημίωσης που υπηρετούν στα νησιά Ρόδου, Κω, Σύρου και Νάξου και θα διοριστούν να εκτελέσουν καθήκοντα εντός της έδρας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κινητικότητα υπάρχει στο Πέραμα για τις επερχόμενες εκλογές

K. Σκρέκας στο EΡΤΝews: Πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση για τις τιμές των πολυεθνικών – Η Ελλάδα πρωτοπορεί σε αυτό

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισεκ. ευρώ στο δίμηνο με «όχημα» τα φορολογικά έσοδα

Εκλογές 2023: Βήμα-βήμα η διαδικασία για τη νέα κυβέρνηση – Η εντολή και η ψήφος εμπιστοσύνης

Το Big Brother στην Αθήνα παραμονεύει και μοιράζει πρόστιμα

Μείωση 0,1% στον δείκτη τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Μάρτιο