korydalloscity
αρχείο λήψης 2024 06 26t110745.569
ΕΛΛΑΔΑΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τεμπονέρας, Α. Κοτσακάς και Χ. Τσιόκας αποχωρούν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – Οι πρώτες αντιδράσεις

Κοινοποίηση

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το οργανωτικό σκέλος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησαν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας μέσω επιστολής τους την οποία απέστειλαν στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και θα καταθέσουν και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως αναφέρουν παραμένουν «στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων» και καθιστούν σαφές ότι παραιτούνται από τα όργανα εφόσον προχωρήσει η «μετάλλαξη» του κόμματος από τον πρόεδρο με την οποία διαφωνούν.

«Η τελευταία παρέμβαση του Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι, για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη» σημειώνουν.

Η επιστολή

«Προς σ.Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προς Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση στα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.

Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος(για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι , για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη , αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη ,,με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθηση μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές .

Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση .

Πρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα .

Καταστήσαμε σαφές, ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική.

Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο . Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ»

Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σ όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμοτητας .

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ»

Θ.Τζάκρη: Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κατακτήσει τη δημόσια έκφραση της γνώμης

Την κίνηση των τριών κλήθηκε να σχολιάσει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε κατακτήσει τη δημόσια έκφραση της γνώμης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσω και τις δηλώσεις των συντρόφων που έγιναν με την επιστολή αυτή και με όποιο τρόπο εν πάση περιπτώσει επιθυμούν να τοποθετηθούν στον δημόσιο διάλογο» είπε.

Επίσης η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΑΝΤ1ανέφερε ότι αιφνιδιάστηκε με τις αποχωρήσεις χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη ως «δυσάρεστη».

Ρεπορτάζ Γιώργος Παντελάκης

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα: Το συμβολικό δώρο του Τούρκου προέδρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εκθέσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας “200 χρόνια Μετά την Επανάσταση”

Πάτρα: Τέσσερις συλλήψεις για την κατάρρευση της γέφυρας– Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους

Γ. Δημόπουλος: Εκατοντάδες Αγιοβασιλάκια στους δρόμους και τρενάκια και παιχνίδια και χριστουγεννιάτικη αγορά

Τουρισμός: Ποιοι ξένοι επισκέπτες «ψήφισαν» Ελλάδα

Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες, πολύτεκνους και βραχυχρόνια μίσθωση